КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ РУСЕ“


Областният информационен център – Русе обявява конкурс за рисунка  под наслов „Европа подкрепя Русе“.  Право на участие в него имат деца от 6 до 16 навършени години. Творбите трябва да показват как европейските средства помагат на града ни да се развива, да стане по-чисто, по-красиво и удобно място за живеене, привлекателно за туризъм. Крайният срок за предаването им в офиса на ОИЦ-Русе е 8 юли 2021 г. Целия регламент на конкурса можете да видите на фейсбук страницата на ОИЦ-Русе - https://www.facebook.com/OICRuse.

Конкурсът е част от първото мащабно събитие на Областния информационен център – Русе през 2021 г. , което носи същото име като мотото на конкурса „Европа подкрепа Русе“.  Целта е популяризиране на проекти, финансирани от ЕСИФ на ЕС в град Русе и дейността на центъра. Събитието ще се реализира от 8 юни до края на юли 2021 г. Срокът за предаване на конкурсните рисунки е 8 юли 2021 г. Веднага след това журито ще оцени получените творби и ще класира най-добрите 10.  Те ще бъдат отпечатани на винили и показани в изложба на открито в центъра на Русе , чиято дата ще бъде допълнително съобщена.

5 уъркшопа ще съпътстват официалното откриване на изложбата и церемонията по награждаването. В тях деца  ще рисуват и оцветяват картини, свързани с тематиката на конкурса. Едновременно с това ще има изнесен щанд на ОИЦ, където ще се раздават информационни и рекламни материали, свързани с европейското финансиране.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар