Топлината на семейството




Домът и семейството са най- важните неща на този свят. Те са свързани. Домът ти дава закрила и с сигурност. Семейството - безкрайна обич и топлина. Човек без семейство е като дърво без корени.
Благодаря на Бог, че ми е дал прекрасно семейство и топъл дом. Радвам се, че когато завали по пътя от училище не се притеснявам къде ще се прибера, защото имам мой дом. Щом някой ден приятелите ти те изоставят сам, обърнат ти гръб и те нападнат, семейството винаги ще бъде до теб и никога няма да те предаде.
Често не оценяваме това, което имаме. Някои хора нямат нито семейство, нито дом. Ние спорим с нашите родители и си крещим. След това се сърдим едни на други и това дели семейството. То прилича на голяма къща, която ако тя не бъде поддържана  и ремонтирана тя се разпада. Така е и със семейството - ако не се обича ще се разпадне. Има много разпаднали се семейства. Малко момиченце изоставено само без родителска подкрепа и обич в дом. Възрастен баща изоставен в пенсионерски дом, далече от децата си.
Моят дом е моята крепост. Никога не искам да го напускам. Винаги искам да съм до моето семейство. Но не може! Вече пораснах. Мой ред е да тръгна по света. Да се образовам и да създам мое семейство и мой дом. Затова трябва да съм упорита. Родителите първо се грижат за децата си, а после децата за тях.
Домът и семейството са най-важните неща в този живот. Трябва да ги почитаме, обичаме и ценим. Ако не ги съхраним какви ли ще бъдем? Бездомни скитници никому ненужни …


Симона Василева Василева – 12 години, гр. Сливен, участник в конкурса ни за онлайн съдържание "Важните житейски теми през очите на децата и младите хора", възрастова група 2

1 коментар: